Zuurkoolschotel met ananas

Zuurkoolschotel met ananasIngrediënten voor 4 personen:

  • ± 250 gram gehakt
  • 1 rookworst (250 gram)
  • 1 pakje aardappelpuree voor ovenschotels (maggi)
  • 6 ananasschijven (uit blik)
  • 500 gram zuurkool
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gram margarine
  • versgemalen peper
  • braad en grillkruiden
  • vleeskruiden
  • nootmuskaat
  • kerriepoeder

Bereiding:

  1. Laat de zuurkool indien nodig uitlekken. Verwarm de oven voor op 250°C. Vet een ovenschaal in met de boter.
  2. Verhit de olie in een wokpan. Bak hierin de gehakt. Roer regelmatig om en kruid de gehakt naar eigen smaak met de bovengenoemde kruiden.
  3. Bereid ondertussen de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Doe eerst een laag aardappelpuree in de ovenschaal. Gebruik hiervoor ongeveer de helft van de puree.
  5. Verdeel hierover de helft van de zuurkool. Schep vervolgens de rulgebakken gehakt over de zuurkool. Leg hierop de ananasschijven.
  6. Verdeel de rest van de zuurkool over de ovenschaal. Dek het geheel af met de rest van de aardappelpuree.
  7. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Leg na ± 15 minuten de rookworst op de ovenschotel, zodat deze mee kan warmen.
  8. Snijd de rookworst in plakjes voor het opdienen.

Tips:

  • Vervang de ananas door perzikschijfjes
  • Gebruik kruidenzuurkool of wittewijnzuurkool i.p.v. gewone zuurkool
  • Vervang de gehakt door een extra rookworst. Snijd deze in plakjes en leg de plakjes op de zuurkool i.p.v. het gehakt.
  • Strooi geraspte kaas over de ovenschotel voordat deze de oven in gaat.
Bron: Eigen recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten (incl. oventijd)
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (2 stem(men) | gemiddeld: 4,50 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close