Zalmcarpaccio met salade van rucola en druiven

Zalmcarpaccio met salade van rucola en druivenIngrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram verse zalmfilet
  • ½ dl sojasaus of ketjap manis
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ dl arachideolie
  • 100 gram rucola
  • 200 gram pitloze witte druiven
  • 4 plakken (à 25 gram) parmezaanse of pittig belegen kaas
  • enkele sprieten bieslook
  • 4 kookringen Ø 10 cm

Voor de dressing:

  • ½ dl olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels witte wijnazijn of citroensap

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vries de zalm iets aan in de diepvries (ca. 45 minuten) zodat deze gemakkelijk (met een fileermis) in dunne plakken te snijden is.
  2. Verdeel de plakken zalm naast elkaar over 4 borden. Meng sojasaus met mosterd, gemberpoeder en arachideolie. Bestrijk de zalm met het mengsel.
  3. Meng de rucola met gehalveerde druiven. Houd enkele druiven apart voor de garnering. Roer de olijfolie, peper, zout en wijnazijn tot een dressing.
  4. Zet de kookringen op de bakplaat, leg de kaas erin en bak deze in het midden van de oven circa 5 minuten tot de kaas een goudbruine kleur heeft.
  5. Verwijder de ringen en schep de kaas met een spatel voorzichtig van de bakplaat op een plank en laat afkoelen en hard worden.
  6. Schep de dressing door de rucola. Verdeel de salade in een bergje op de zalm. Leg de kaaskoekjes erop en garneer met sprieten bieslook en de achtergehouden druiven.

Tips:

  • De zalmfilet kan worden vervangen door tonijn- of heilbotfilet.
  • In plaats van rucola kan ook fijne veldsla worden gebruikt.

Wijnadvies:

  • Vul de glazen met een frisse witte Chardonnay. Deze heeft iets vettigheid die bij de zalmcarpaccio prima combineert. Of schenk een Kaapse Chardonnay (9-11°C).
Bron: Boodschappen 7 – 2004
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Vriestijd: 45 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close