Wortelsoep met paprika

Wortelsoep met paprikaIngrediënten voor 6 personen:

  • 400 gram worteltjes
  • 1 groene paprika
  • 1 stukje gemberwortel van ca. 3 cm
  • 1 liter groenten- of kruidenbouillon van tabletten
  • 50 gram rijst
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 50 gram santen
  • zout

Bereiding:

  1. Snijd de geschraapte worteltjes in dunnen plakjes. Snijd de schoongemaakte paprika in ruiten. Snijd de geschilde gemberwortel in plakjes.
  2. Doe de gemberwortel met een flinke scheut van de bouillon in een klein pannetje en laat op laag vuur circa 10 minuten trekken.
  3. Doe de resterende bouillon in een soeppan en laat daarin de wortel met de rijst in circa 20 minuten gaar koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer of in de foodprocessor.
  5. Breng de soep met het korianderpoeder en de grof gehakte santen aan de kook en laat al roerend koken tot de santen is opgelost.
  6. Zeef de gemberbouillon en roer scheut voor scheut door de soep.
  7. Proef tot de soep de gewenste sterkte heeft. Breng de soep desgewenst verder op smaak met wat zout.
  8. Laat de paprikablokjes kort in de soep doorwarmen en serveer meteen.
Bron: Boodschappen 7 – 1998
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close