Wortelpaprikasoep met champignons

Wortelpaprikasoep met champignonsIngrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram winterwortels
  • 1 rode paprika
  • ca. 8 champignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0,75 liter kruidenbouillon (van een tablet)
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum of peterselie (vers of uit de diepvries)
  • 1 mespuntje cayennepeper

Bereiding:

  1. Schil de wortels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm breed.
  2. Snijd de paprika in de lengte door. Verwijder zaad en zaad lijsten en het kapje.
  3. Verwijder met een dunschiller het velletje van de paprika. Snijd de twee helften in stukken.
  4. Borstel de champignons schoon. Snijd een stukje van het steeltje en snijd de champignons in dunne plakjes.  Besprenkel de plakjes met citroensap.
  5. Breng de bouillon aan de kook. Kook de wortels en de paprika in ongeveer 8 minuten gaar.
  6. Pureer de wortel en paprika met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer.
  7. Verhit de gepureerde soep en kook de champignonplakjes ongeveer 2 minuten.
  8. Roer tenslotte de basilicum en cayennepeper door de stevige soep.

Tips:

  • Roer op het laatste moment 4 eetlepels zeer fijngesneden prei door de soep.
  • Dit recept kan ook gebruikt worden voor een amuse voor 8 personen. Schenk de soep dan in kleine glaasjes.

 

Bron: Boodschappen 1 -2006
Bereidingstijd:  ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 24 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close