Woksoep met runderreepjes en oesterzwammen

Woksoep met runderreepjes en oesterzwammenIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels wokolie of zonnebloemolie
  • 300 gram biefstukreepjes of runderreepjes
  • 200 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 6 lente-/bosuitjes, in schuine stukken van 2 cm
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels vissaus (nam pla) of oestersaus

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Roerbak de vleesreepjes op een hoge stand 2 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  3. Roerbak in het bakvet van het vlees de oesterzwammen, lente-/bosuitjes en geperste knoflook 2 minuten.
  4. Giet de bouillon erbij en verwarm alles. Schep de taugé en de vissaus erdoor.
  5. Voeg de runderreepjes toe en warm even door.

Tips:

  • Neem peultjes in plaats van bosui.
  • Vervang vis- of oestersaus door ketjap manis.

Wijnadvies:

  • Naar smaak kunt u doorgaan met een stevige en zwoele witte wijn, een pinot gris d’Alsace, of kiezen voor een fruitige en licht kruidige rode wijn, bijvoorbeeld een Beaujolais of Mâcon rouge.
Bron: Boodschappen 8 – 2007
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 156 kCal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close