Woksoep met runderreepjes en oesterzwammen
- Ingrediënten: biefstuk, bosuitjes, bouillon, knoflook, oestersaus, oesterzwammen, runderreepjes, taugé, vissaus, wokolie, zonnebloemolie
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eetlepels wokolie of zonnebloemolie
- 300 gram biefstukreepjes of runderreepjes
- 200 gram oesterzwammen, in reepjes
- 6 lente-/bosuitjes, in schuine stukken van 2 cm
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
- 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
- 100 gram taugé
- 2 eetlepels vissaus (nam pla) of oestersaus
Bereiding:
- Verhit de olie in een wok of hapjespan. Dep het vlees droog met keukenpapier.
- Roerbak de vleesreepjes op een hoge stand 2 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
- Roerbak in het bakvet van het vlees de oesterzwammen, lente-/bosuitjes en geperste knoflook 2 minuten.
- Giet de bouillon erbij en verwarm alles. Schep de taugé en de vissaus erdoor.
- Voeg de runderreepjes toe en warm even door.
Tips:
- Neem peultjes in plaats van bosui.
- Vervang vis- of oestersaus door ketjap manis.
Wijnadvies:
- Naar smaak kunt u doorgaan met een stevige en zwoele witte wijn, een pinot gris d’Alsace, of kiezen voor een fruitige en licht kruidige rode wijn, bijvoorbeeld een Beaujolais of Mâcon rouge.
Bron: Boodschappen 8 – 2007
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 156 kCal
- Datum: 10.02.2009
- Tijd: 21:55 uur
