Witlofschotel met kaassaus

Witlofschotel met kaassausIngrediënten voor twee personen:

  • 400 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • twee stronkjes witlof
  • 1 pakje kaassaus light (Maggi)
  • 1 dikke plak ham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kook de witlofstronkjes ca. 10 minuten in kokend water met een beetje zout.
  3. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes met de kruiden een beetje zout.
  4. Maak de saus volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd schilfers van de dikke plak ham.
  5. Giet na 10 minuten de witlof af in een vergiet en spoel deze na met koud water. Snijd de witlof in de lengte door midden en verwijder de kern.
  6. Verdeel de aardappelschijfjes over een ovenschaal. Leg hierop de halve stronkjes witlof met daarop de hamschilfers.
  7. Giet de saus over de ovenschotel en schuif deze 15 minuten in de voorverwamde oven.

Tips:

  • Lekker met een schijf rollade.
  • In plaats van 1 dikke plak ham kunnen ook voorgesneden plakjes ham gebruikt worden.
Bron: Eigen recept
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (9 stem(men) | gemiddeld: 3,78 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close