Wildbouillon met tapenade
Ingrediënten voor 4 personen:
- 12 kersen (zonder pit, uit een potje)
- 4 groene olijven (zonder pit)
- 1 pot wildbouillon (ca. ½ liter)
- 4 dessertlepels medium sherry
- 1 eetlepel fijngehakte kervel
Bereiding:
- Verwijder zonodig de pitten uit de kersen. Hak de kersen en de olijven in kleine stukjes. Schep kersen en olijven door elkaar. Zet deze tapenade even weg.
- Giet de geconcentreerde wildbouillon in een soeppan en leng de bouillon met circa 200-250 ml water aan.
- Proef of de bouillon niet te sterk en te zout smaakt. Breng de bouillon aan de kook en voeg de sherry toe.
- Schep in de soepborden of -kommen eerst een beetje tapenade en vervolgens de bouillon. Strooi kervel op de bouillon en dien meteen op.
Tips:
- Voeg aan de bouillon in dunne plakjes gesneden (grot)champignons toe.
- Rooster 4 boterhammen. Steek er met behulp van een wijd glas rondjes uit en besmeer de rondjes eerst met boter en daarna met de kersen-olijventapenade. Serveer de rondjes bij de bouillon.
Wijnadvies:
- Rosé uit Côtes de Provence, Costières de Nîmes, Coteaux de Languedoc, Spaanse Navarra of een rosé uit de grote laars (9-11ºC).
Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 20 minuten
- Datum: 17.02.2009
- Tijd: 07:05 uur
