Wildbouillon met tapenade

Wildbouillon met tapenadeIngrediënten voor 4 personen:

  • 12 kersen (zonder pit, uit een potje)
  • 4 groene olijven (zonder pit)
  • 1 pot wildbouillon (ca. ½ liter)
  • 4 dessertlepels medium sherry
  • 1 eetlepel fijngehakte kervel

Bereiding:

  1. Verwijder zonodig de pitten uit de kersen. Hak de kersen en de olijven in kleine stukjes. Schep kersen en olijven door elkaar. Zet deze tapenade even weg.
  2. Giet de geconcentreerde wildbouillon in een soeppan en leng de bouillon met circa 200-250 ml water aan.
  3. Proef of de bouillon niet te sterk en te zout smaakt. Breng de bouillon aan de kook en voeg de sherry toe.
  4. Schep in de soepborden of -kommen eerst een beetje tapenade en vervolgens de bouillon. Strooi kervel op de bouillon en dien meteen op.

Tips:

  • Voeg aan de bouillon in dunne plakjes gesneden (grot)champignons toe.
  • Rooster 4 boterhammen. Steek er met behulp van een wijd glas rondjes uit en besmeer de rondjes eerst met boter en daarna met de kersen-olijventapenade. Serveer de rondjes bij de bouillon.

Wijnadvies:

  • Rosé uit Côtes de Provence, Costières de Nîmes, Coteaux de Languedoc, Spaanse Navarra of een rosé uit de grote laars (9-11ºC).
Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close