Klop in een kom de eieren los. Schil de appels en verwijder met behulp van een appelboor het klokhuis. Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven.
Breng het appelsap aan de kook en leg hier de appels in. Temper de hittebron. Pocheer de appels ongeveer
8 minuten. Laat intussen het bladerdeeg ontdooien.
Schep de iets zachter geworden appels, die niet stuk mogen koken, uit het sap en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de appels droog en leg ze op het papier op de bakplaat.
Vul de holtes met jam. Snijd de plakjes bladerdeeg in repen van ongeveer 1 cm breed. Leg een aantal reepjes
bladerdeeg – minimaal 6 stuks – kruislings om de appels heen. Het aantal reepjes hangt af van de grootte
van de appels.
Druk het deeg boven het gat van de appel op elkaar. Bestrijk de deeg reepjes met behulp van een kwastje met losgeklopt ei en bestrooi ze vervolgens met suiker.
Bak de appels in ca. 10 minuten in de oven. Het deeg is dan knapperig en goudbruin. Bestrooi de rand van een schaal of losse bordjes met cacaopoeder. Leg de appels op de schaal of verdeel ze over de bordjes.
Tips:
Serveersuggestie: Schep naast de warme appels wat lobbig geklopte, iets gezoete slagroom.
Bron: Boodschappen 4 – 2006
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Voedingswaarde per persoon: 868 kcal
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.