Venkelcappuccino met gerookte kip

Venkelcappuccino met gerookte kipIngrediënten voor 4 personen:

  • 3 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 50 gram boter
  • 7 dl kippenbouillon (van een tablet of uit een pot)
  • 1 eetlepel gehakte muntblaadjes (vers of uit de diepvries)
  • 125 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • zout

Bereiding:

  1. Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en snipper ze.
  2. Snijd het groen van de venkel en houd dit apart voor de garnering. Schaaf of snijd de venkelknollen in smalle reepjes.
  3. Verhit de helft van de boter en bak hierin de sjalotjes en knoflook 3 minuten. Voeg de venkel toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Schenk de bouillon erbij en kook het geheel 15 minuten zachtjes. Voeg na 10 minuten de muntblaadjes toe.
  5. Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Klop de crème fraîche met 25 gr boter en een snufje zout tot een schuimige mousse.
  7. Giet de warme soep op de kipreepjes in de soepkommen. Lepel de mousse over de soep zonder te roeren (zoals bij cappuccino).
  8. Strooi het venkelgroen erover en serveer de soep met geroosterd broed of soepstengels.

Tips:

  • De gerookte kipfilet kan worden vervangen door reepjes beenham of rauwe ham.
  • Maak de soep extra lekker door er een scheutje pernod aan toe te voegen.

Wijnadvies:

  • Droge witte Soave, Pinot Blanc of Zuid-Afrikaase Chenin Blank/Steen (9-11°C).
Bron: Boodschappen 7 – 2004
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 1,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close