Vegetarische kaassoep

Vegetarische kaassoepIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 klein blikje maïskorrels (ca. 100 gram)
  • 1 eetlepel maïzena
  • ¾ liter kruidenbouillon (van tabletten)
  • 100 gram versgeraspte extra belegen kaas
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereiding:

  1. Giet de inhoud van het blikje maïskorrels in een vergiet. Spoel de korrels af en laat ze uitlekken.
  2. Doe de maïzena in een kopje en doe er een klein beetje water bij. Roer maïzena en water door elkaar zodat er een dik papje ontstaat.
  3. Breng de bouillon aan de kook. Roer eerst de maïskorrels door de soep en dan bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de geraspte kaas.
  4. Roer als de kaas gesmolten is het maïzenapapje door de soep. De maïzena zorgt ervoor dat de soep iets dikker wordt.
  5. Schep de soep in kommen. Strooi een beetje nootmuskaat en bieslook op de soep.

Tips:

  • Bestrooi de soep met croutons of serveer er soepstengels bij.
Bron: Boodschappen 2 – 2006
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 120 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close