Varkenshaas met sinaasappel

Varkenshaas met sinaasappelIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 varkenshaasjes (samen 500 gr)
  • 2 eetlepels olie
  • 30 gram boter
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 sinaasappel voor de garnering

Voor de marinade:

  • sap van 3 sinaasappels
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels mosterd
  • versgemalen peper

Bereiding:

  1. Leg de varkenshaasjes naast elkaar in een passende schaal. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en giet dit over de varkenshaasjes.
  2. Zet de afgedekte schaal circa 6 uur in de koelkast of laat 1 tot 2 uur op kamertemperatuur marineren (langer is nog lekkerder).
  3. Los het verkruimelde bouillontablet op in 2 dl heet water. Schil de sinaasappel voor de garnering tot op het vruchtvlees.
  4. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Verhit de olie en de boter in een passende braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de varkenshaasjes rondom bruin.
  5. Blus met de hete bouillon en het marinadevocht en laat het vlees met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven zonder de saus te laten koken.
  6. Neem het vlees uit de pan, breng de saus aan de kook en bind met aangeroerde maïzena of allesbinder.
  7. Snijd het vlees in schuine plakken, leg ze op een voorverwarmde schaal, schep er wat van de saus over, garneer met de in plakken gesneden sinaasappel en geef de rest van de saus apart.

Wijnadvies:

  • Rode Bergerac, Côtes du Rhône, rode Valdepeñas, rode Rioja of Valpolicella (circa 16°C)
Bron: Boodschappen 1 – 1998
Bereidingstijd: circa 30 minuten (excl. marineertijd)
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close