⅛ l bouillon van 1 flinke theelepel bouillonpoeder
1 bekertje crème fraîche (125 gram)
scheut citroensap
Bereiding:
Snijd de varkenshaas in schuine plakken van 2 cm dik en sla ze tussen 2 velletjes gladfolie met de bodem van een steelpan plat.
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snipper de ui.
Roer de bloem met de kerrie en wat zout en peper door elkaar en haal de plakken vlees erdoor.
Verhit de olie en de boter in een pan en braad de vleesplakken in circa 2 minuten per kant gaar en bruin. Schep ze uit de pan en houd ze afgedekt warm in de oven die op 100ºC is voorverwarmd.
Bak de champignons en de ui in het achtergebleven braadvet tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de dragon, de bouillon en de crème fraîche toe en roer goed. Breng de saus aan de kook, roer er het citroensap door, draai het vuur laag en breng de saus zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.
Geef de saus apart bij het vlees. Lekker met aardappelpuree en sla.
Wijnadvies:
Fruitige rode wijnen doen het goed: kies voor een gekoelde Beaujolais-Villages of een even fruitige Italiaanse Bardolino.
Bron: Boodschappen 6 – 1999
Bereidingstijd: circa 30 minuten
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.