Varkenshaas met abrikozensaus

Varkenshaas met abrikozensausIngrediënten voor 6 personen:

  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 1 grote ui
  • stukje verse gemberwortel van ca. 3 cm
  • 1 rood Spaans pepertje
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 varkenshaasjes (samen ca. 750 gram)
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 50 gram boter
  • zout en versgemalen peper
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • ½ liter vleesbouillon, zelfgetrokken, uit een pot of van een tablet
  • 50 gram boter

Bereiding:

  1. Week de abrikozen een paar uur of een hele nacht in heet water.
  2. Snipper de ui. Hak de gemberwortel fijn. Hak het pepertje zonder de zaadlijsten en de zaadjes fijn.
  3. Snijd de paprika’s zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Laat de abrikozen uitlekken en halveer ze.
  4. Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier.
  5. Verhit de olie en de boter in een passende braadpan. Braad het vlees op hoog vuur rondom aan tot het mooi gekleurd is, bestrooi met wat zout en peper en schep op een voorverwarmde schaal die met aluminiumfolie wordt afgedekt.
  6. Laat de ui, de gemberwortel, het pepertje, de paprika, de kaneel, het korianderpoeder en het kruidnagelpoeder in het braadvet fruiten tot de ui glazig is.
  7. Blus af met de bouillon, breng aan de kook en doe de abrikozen in de pan.
  8. Leg het vlees in de saus en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten stoven. De saus moet tegen de kook blijven, maar mag niet koken, want dan wordt het vlees taai. De pan kan desgewenst ook 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven worden gezet.
  9. Neem het vlees uit de pan en houd het afgedekt warm.
  10. Pureer de saus grof met de staafmixer of in de foodprocessor. Klop er de boter door en proef of er nog zout en/of peper bij moet.
  11. Roer het uitgelopen vleesvocht door de saus.
  12. Snijd het vlees in schuine plakken en serveer met de saus.
  13. Lekker met rijst en bijvoorbeeld doperwtjes.

Wijnadvies:

  • Heerlijk met de begeleiding van rode Bordeaux of Bordeaux Supérieur. Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Merlot (16 – 18°C).
Bron: Boodschappen 7 – 1998
Bereidingstijd: circa 40 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close