Tuinbonensoep uit Israël
- Categorie: Soepen, Vegetarisch, Warm
- Ingrediënten: bouillon, cayennepeper, citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, paprikapoeder
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- snufje cayennepeper
- 1 liter groentebouillon
- 450 gram tuinbonen (diepvries)
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak de knoflook uit de knijper in de olie en voeg de komijnpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat alles even meebakken.
- Voeg de bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en kook de tuinbonen hierin gaar.
- Gebruik de foodprocessor of staafmixer om de tuinbonen te pureren.
- Roer vlak voor het opdienen de citroensap door de soep en roer de korianderblaadjes erdoor.
- Schep de soep in kommen en giet een beetje olijfolie van eerste persing op de soep en bestrooi met een beetje paprikapoeder.
Bron: Boodschappen 3 – 2001
Bereidingstijd: circa 25 minuten
- Datum: 22.02.2009
- Tijd: 20:24 uur

Heerlijk recept en makkelijk temaken!