Tonijnspies met citroen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 citroenen
- 5 eetlepels (olijf)olie
- (versgemalen) vierseizoenenpeper
- (zee)zout
- 6 tonijnsteaks (à ca. 110 gram)
- 24 blaadjes verse salie
- 4 metalen of houten spiesen
Bereiding:
- Pers 1 citroen uit. Boen de andere citroen goed schoon en snijd hem in 6 mooie plakjes. Snijd de plakjes in vieren.
- Klop in een kommetje één eetlepel citroensap met 3 eetlepels olie en peper tot een marinade. Snijd elke tonijnsteak in vier blokjes.
- Steek om en om 6 stukjes citroen, 6 stukjes tonijn en 6 blaadjes salie op de spiesen.
- Bestrijk de spiesen met marinade, leg ze op een bord en sprenkel de rest van de marinade erover. Leg de spiesen afgedekt ca. 3 uur in de koelkast.
- Bestrijk de spiesen met de rest van de olie. Laat ze op een hete barbecue in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen bijna gaar roosteren. Strooi er zout en peper over.
Tips:
- Laat de spiesen voor het roosteren eerst op kamertemperatuur komen.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 25 minuten & 3 uur wachttijd
Voedingswaarde per persoon: 270 kcal
- Datum: 07.02.2009
- Tijd: 23:28 uur
