Tonijnmousse

TonijnmousseIngrediënten voor een rechthoekige vorm met een inhoud van ¾ liter:

  • 250 gram verse roomkaas
  • 1 blik tonijn (300 gram)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • zout en versgemalen peper
  • veldsla en plakjes tomaat en plakjes komkommer om te garneren.

Bereiding:

  1. Laat de inhoud van het blikje tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  2. Bekleed de met koud water omgespoelde vorm met gladfolie.
  3. Doe de roomkaas, de tonijn, het citroensap, de tomaten, de ketchup en wat zout en peper in een kom en meng met een vork tot een samenhangend mengsel. Of meng de ingrediënten in de foodprocessor.
  4. Schep het mengsel in de voorbereide vorm, klop een paar keer stevig op het werkvlak en strijk de bovenkant glad.
  5. Zet de afgedekte vorm minstens een paar uur, maar lierver een hele nacht in de koelkast om op te stijven.
  6. Stort de mousse op een platte schaal. Garneer met veldsla, plakjes tomaat en plakjes komkommer.
  7. Geef er toast of knapperig stokbrood en boter bij.

Variatietip:

  • Wilt u zalmmousse? Vervang de tonijn dan door zalm.

Wijnadvies:

  • Schenk bij de tonijnmousse een stevige Chardonnay uit de Nieuwe Wereld; uit Zuid Afrika, Calfornië of Chili.
Bereidingstijd: circa 20 minuten, de tijd om op te stijven niet meegerekend.
Bron: Boodschappen nummer 8 – 1998
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close