Tomatensorbet

TomatensorbetIngrediënten voor 6 personen:

  • ½ liter kruidige tomatensaus uit pot of fles
  • 2 eetlepels aceto balsamico (azijn)
  • 2 eetlepels suiker
  • zout
  • een paar druppels tabasco
  • 1 kuipje crème fraîche (125 gr)

Voor de garnering:

  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 1 zakje veldsla
  • 2 eetlepels pesto uit een potje

Bereiding:

  1. Doe de tomatensaus in een ronde kunststof kom die met een deksel kan worden afgesloten en die in de diepvries past.
  2. Roer er de azijn, de suiker, wat zout en een paar druppels tabasco door. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  3. Klop er de crème fraîche door. Omdat koude gerechten aan smaak verliezen, moet de tomatensaus voor dit recept extra op smaak worden gebracht.
  4. Zet het tomatenmengsel in de diepvries en klop het ieder uur een keer goed door met een garde om de ijskristallen te breken of laat het ijs circa 3 uur bijna vast worden en breek de ijskristallen in de foodprocessor.
  5. Het ijs kan uiteraard ook in een sorbetière worden gemaakt. Volg dan de gebruiksaanwijzing van het apparaat.
  6. Zet het ijs circa 30 minuten voor het serveren uit de diepvries in de koelkast.
  7. Halveer de kerstomaatjes. Verdeel de veldsla over 6 borden.
  8. Verdun de pesto met twee eetlepels lauwwarm water en druppel over de veldsla.
  9. Schep er een of twee bolletjes tomatenijs naast en serveer meteen.

Tips:

  • De sorbet kan ook in glazen coupes worden geschept. Laat in dat geval de veldsla achterwege en garneer met de kerstomaatjes en een blaadje basilicum.
Bron: Boodschappen 7 – 1998
Bereidingstijd: circa 30 minuten, de vriestijd niet meegerekend
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 1,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close