Tomatenbouillon met krab en maïs

Tomatenbouillon met krab en maïsIngrediënten voor 4 personen:

  • 150 gram krab (blik of diepvries) of krabfantasy
  • 1 klein blikje maïskorrels (circa 100 gram)
  • 2 vleestomaten
  • 1 liter kippenbouillon
  • glaasje droge sherry
  • 2 theelepels citroensap
  • paar druppels tabasco
  • 2 eetlepels korianderblad

Bereiding:

  1. Laat de krab zonodig ontdooien en controleer op harde stukken. Verdeel de krab in stukjes of snijd de ontdooide krabfantasy in stukjes.
  2. Spoel de maïskorrels af in een zeef en laat goed uitlekken. Dompel de tomaten kort in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Breng de bouillon aan de kook en breng op smaak met de sherry, het citroensap en de tabasco. Laat de krab, de maïs en de tomaat kort in de bouillon doorwarmen.
  4. Verdeel de soep over borden of koppen en bestrooi met de koriander. Geef er kroepoek bij.

Tips:

  • Variatietip: Vervang de koriander door peterselie of bieslook.

Wijnadvies:

  • Een frisse Elzasser Pinot Blanc. Wie steviger wil een witte Bourgogne of een Chardonnay uit Californië, Zuid-Afrika of Chili.
Bron: Boodschappen 10 – 1999
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close