Thaise visbouillon

Thaise visbouillonIngrediënten voor 4 personen:

  • stukje gemberwortel van ca. 3 cm
  • 1 limoen of citroen
  • 1 liter visbouillon (van tablet of visfond)
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram tilapiafilet
  • 2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla) of sojasaus
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 125 gram mihoen
  • 1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)

Bereiding:

  1. Rasp of hak de geschilde gemberwortel fijn. Boen de limoen of citroen schoon onder heet water en rasp 2 theelepels van de schil. Pers de vrucht.
  2. Voeg gember, citroen rasp, de helft van het citroensap en de vissaus bij de visbouillon, verwarm dit en laat het 10 minuten trekken.
  3. Snijd de bosuitjes in schuine reepjes. Verdeel de tilapiafilet in smalle repen en sprenkel er citroensap over.
  4. Zeef de bouillon. Breng de gezeefde bouillon aan de kook, voeg de doperwten en bosuitjes toe en kook 3 minuten.
  5. Voeg de vis en de mihoen toe en laat deze tegen de kook aan 4 minuten garen. Bestrooi de soep voor het serveren met koriander.

Tips:

  • Vervang de tilapia eens door roodbaars, zalmforel of garnalen, de doperwten door sugarsnaps en de gemberwortel door een ½ theelepel gemberpoeder.
  • De soep wordt extra pittig als u er een in stukjes gesneden rode peper aan toevoegt.

Wijnadvies:

  • Een frisse witte wijn, bijvoorbeeld uit de Gascogne, is hierop zijn plaats.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 145 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close