Tahoespies met Shii-takes

Tahouspies met shii-takeIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 blok tahoe (375 gram)
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel rijstwijn of medium dry sherry
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • 1 bakje shii-take (100 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 metalen of houten spiesen
  • keukenpapier

Bereiding:

  1. Snijd de tahoe in vier stukken en snijd ieder stuk weer in vier blokjes. Laat de blokjes tahoe in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Klop in een kom de sojasaus, rijstwijn (of sherry) en twee eetlepels roerbakolie tot een marinade. Wentel de blokjes tahoe voorzichtig door de marinade en laat ze ca. 5 minuten staan.
  3. Veeg in tussen de shii-takes schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes. Halveer de shii-takes als ze erg groot zijn.
  4. Pel de ui en snijd deze in 8 partjes. Was de paprika, maak deze schoon en snijd hem in 20 stukjes. Knip de rozemarijntakjes doormidden.
  5. Steek afwisselend blokjes tahoe, paprika, uit en paddestoelen aan de spiesen. Steek de takjes rozemarijn ertussen en bestrijk de spiesen rondom met de rest van de marinade.
  6. Leg de spiesen op een bord en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  7. Bestrijk de spiesen rondom met de overgebleven roerbakolie en rooster ze op een hete barbecue in ca. 4 minuten rondom bruin.

Tips:

  • Laat de spiesen voor het roosteren op kamertemperatuur komen.
  • Serveer Chilisaus bij de spiesen.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 235 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close