Tahoespies met Shii-takes
- Categorie: Barbecue, Hoofdgerechten, Vegetarisch, Warm
- Ingrediënten: paprika, rode uien, roerbakolie, rozemarijn, sherry, shii-take, sojasaus, tahou
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 blok tahoe (375 gram)
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijn of medium dry sherry
- 4 eetlepels roerbakolie
- 1 bakje shii-take (100 gram)
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 4 takjes rozemarijn
- 4 metalen of houten spiesen
- keukenpapier
Bereiding:
- Snijd de tahoe in vier stukken en snijd ieder stuk weer in vier blokjes. Laat de blokjes tahoe in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
- Klop in een kom de sojasaus, rijstwijn (of sherry) en twee eetlepels roerbakolie tot een marinade. Wentel de blokjes tahoe voorzichtig door de marinade en laat ze ca. 5 minuten staan.
- Veeg in tussen de shii-takes schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes. Halveer de shii-takes als ze erg groot zijn.
- Pel de ui en snijd deze in 8 partjes. Was de paprika, maak deze schoon en snijd hem in 20 stukjes. Knip de rozemarijntakjes doormidden.
- Steek afwisselend blokjes tahoe, paprika, uit en paddestoelen aan de spiesen. Steek de takjes rozemarijn ertussen en bestrijk de spiesen rondom met de rest van de marinade.
- Leg de spiesen op een bord en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Bestrijk de spiesen rondom met de overgebleven roerbakolie en rooster ze op een hete barbecue in ca. 4 minuten rondom bruin.
Tips:
- Laat de spiesen voor het roosteren op kamertemperatuur komen.
- Serveer Chilisaus bij de spiesen.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 235 kcal
- Datum: 08.02.2009
- Tijd: 16:03 uur
