Stamppot boerenkool met rookworst

Stamppot boerenkool met rookworstIngrediënten voor 3 tot 4 personen:

  • 1 kg aardappels (afkokers)
  • zout en peper
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 2 rookworsten (à 250 gram)
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 20 gram boter
  • 1½ dl warme melk
  • 1 à 2 eetlepels azijn

Bereiding:

  1. Giet een laagje water van ca. 4 cm in een pan. Voeg er de aardappels met wat zout aan toe en breng aan de kook.
  2. Leg, zodra de aardappels koken, de boerenkool erop en de rookworst.
  3. Draai het vuur lager en kook de aardappels en de groenten (met het deksel op de pan) in ca. 15-20 minuten gaar.
  4. Prik in de aardappels om te voelen of ze zacht zijn. Bak intussen in een droge koekenpan de spekblokjes uit.
  5. Giet het kookvocht af. Stamp de aardappels en de boerenkool door elkaar met een stamper.
  6. Roer de boter erdoor en maak de stamppot wat smeuïger met de warme melk.
  7. Schep er de spekblokjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper en een scheutje azijn.
  8. Serveer de stamppot met de rookworst.

Tips:

  • Serveer piccalilly en Amsterdamse uien of zoetzure augurken bij de boerenkoolstamppot.

 

Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 700 kcal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (6 stem(men) | gemiddeld: 4,17 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close