Spinaziestamppot met een karbonaadje

Spinaziestamppot met een karbonaadjeIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 4 gemarineerde schouderkarbonades
  • 1½ eetlepel grove mosterd
  • 300 gram spinazie
  • 50 gram boter
  • 1 dl melk
  • (Versgeraspte) nootmuskaat
  • Zout

Bereiding:

  1. Schil de aardappels en kook deze in 20-25 minuten gaar met een beetje zout.
  2. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de karbonades op hoog vuur aan weerszijden bruin.
  3. Laat de  karbonades vervolgens op een middelhoog vuur in 15 minuten doorgaren. Verwarm intussen de melk en giet de aardappels af als deze gaar zijn.
  4. Stamp (met een pureestamper) de aardappelen met de warme melk, de nootmuskaat en de mosterd tot puree. Roer beetje bij beetje de verse spinazie door de puree.
  5. Serveer de stamppot met de karbonade. Geef de jus er apart bij.

Tip:

  • Deze stamppot is ook lekker met een braadworstje, een gehaktbal of een ander stukje vlees.
Bron: Eigen recept
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (2 stem(men) | gemiddeld: 3,50 punten)
Loading ... Loading ...
 

1 reactie op “Spinaziestamppot met een karbonaadje”

  • castelein julia zegt:

simpel maar nog altijd een van mijn lievelings gerechtjes
dank u.

  • Datum: 05.05.2011
  • Tijd: 15:29 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close