Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap.
Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.
Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, de speculaaskruiden, een mespunt zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag.
Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Tips:
Op zoek naar een origineel alternatief voor de geijkte Sinterklaasklassiekers? Met deze taart zet je iets verrassends op tafel.
Bron: Allerhande 12 – 2008
Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 50 minuten oventijd
Voedingswaarde per persoon: 300 kCal
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
heel erg lekker en heel leuk om het te maken bedankt voor het recept!!!! 🙂 😀