Speculaascake

Ingrediënten voor 1 cake (ca. 12 plakken):

  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • zout
  • boter om de cakevorm in te vetten

Benodigdheden:

  • cakevorm met een inhoud van ca. 1 liter


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de cakevorm in.
  2. Klop de boter samen met de suiker en een mespunt zout ca. 15 minuten met een mixer totdat er een mooie luchtige crème ontstaat.
  3. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
  4. Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng het voorzichtig door elkaar.
  5. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak deze in ca. 50 minuten gaar. Laat hem afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.
Bron: Allerhande 11-2010
Bereidingstijd: ca. 25 minuten + 50 minuten oventijd
Voedingswaarde: ca. 270 kCal per plak
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (3 stem(men) | gemiddeld: 4,33 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close