Speculaasbrokken

SpeculaasbrokkenIngrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram bloem, gezeefd
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 175 gram boter, in blokjes
  • 25 gram garneeramandelen
  • plasticfolie
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Doe de bloem, basterdsuiker, kruiden en een mespunt zout in de keukenmachine. Voeg de boter toe en draai het mengsel kort door elkaar en met behulp van pulseknop. Schenk er al draaiend 2 el ijskoud water erbij tot alle ingrediënten gemengd zijn.
  2. Neem het deeg uit de machine en vorm het tot een bal. Laat deze in plasticfolie 30 min. in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol hierop het deeg uit tot 1 cm dik. Leg bakpapier op de bakplaat, leg daarop het deeg. Druk de amandelen in het deeg.
  4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op een rooster uitdampen en breek het voor serveren in stukken.

Tips:

  • Maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel.
Bron: AllerHande 12 – 2005
Bereidingstijd: 20 minuten & 30 minuten oventijd
Voedingswaarde per persoon: 795 kCal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close