Spaghetti met prei en spekjes

Spaghetti met prei en spekjesIngrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram prei
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 350 gram spaghetti
  • zout
  • 125 ml slagroom
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Maak de prei schoon. Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant. Snijd de prei in de lengte door. Snijd de twee helften nog eens enkele malen in de lengte door. zodat er lange dunne slierten ontstaan.
  2. Bak in een koekenpan de spekblokjes op een matige hittebron lichtbruin en knapperig. Kook de spaghetti in iets gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 4 minuten de preislierten mee.
  3. Verwarm intussen in een steelpan de slagroom. Laat de spaghetti en prei in een vergiet uitlekken. Schep pasta en groente vervolgens in een warme schaal.
  4. Roer de warme slagroom, peterselie en spekblokjes erdoorheen. Bestrooi het gerecht met parmezaanse kaas of serveer deze er apart bij.

Tips:

  • Vervang de parmezaanse kaas door geraspte geitenkaas.
  • Neem kleine broccoli roosjes in plaats van preislierten.

Wijnadvies:

  • Smaakt prima met een zachte witte Italiaan, bijvoorbeeld Soave of Verdicchio.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 657 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close