Spaanse letter
- Categorie: Bijgerechten, Sinterklaas, Vlees
- Ingrediënten: bladerdeeg, eieren, gegrilde paprika, gehakt, olijven, paprikapoeder
Ingrediënten voor 4-6 personen:
- 300 g rundergehakt
- 1 eetl. paprikapoeder
- zout en versgemalen peper
- 10 olijven, zonder pit, gehakt
- 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
voor de garnering:
- halve olijven en reepjes
- geroosterde paprika
- bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met paprikapoeder, zout, peper en gehakte olijven. Halveer de plakjes bladerdeeg.
- Vorm van 6 halve plakjes bladerdeeg op de bakplaat een letter, bijvoorbeeld de ‘S’. Druk de naden tegen elkaar. Leg met behulp van twee lepels het gehakt als vulling op het bladerdeeg.
- Dek het gehakt af met de rest van de deegplakjes; druk de zijnaden goed aan met behulp van wat ei. Prik het deeg van de letter aan de bovenkant hier en daar in en strijk er de rest van het ei over.
- Bak de letter in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Garneer met olijven en paprika.
Tips:
- Maak er een maaltijd van. Vorm een ring en leg in het midden een salade.
- Meng, als het gehakt te vochtig is, een beetje paneermeel door het vleesmengsel.
Bron: Boodschappen 11 – 2009
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Voedingswaarde: ca. 600 kCal (bij 6 personen)
- Datum: 26.11.2009
- Tijd: 07:06 uur
