Sorbetijs met carambola

Sorbetijs met carambolaIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 carambola (stervrucht)
  • 4 bollen citroensorbetijs
  • 4 glaasjes

Bereiding:

  1. Snijd 8 mooie dunne plakken van de carambola.
  2. Neem een ijsbolletjestang en schep hiermee in elk glas een bolletje ijs.
  3. Steek in elke bol ijs twee plakjes carambola.

Tips:

  • Onrijpe carambola’s kunnen op de fruitschaal narijpen. De rijpe vruchten zijn in de groentelade van de koelkast nog circa één week houdbaar.
  • De kleine groene carambola uit Brazilië kleurt lichtgroen wanneer hij rijp is en is iets zuurder van smaak dan de grotere, zoetere carambola uit Maleisië, die geelgroen wordt als hij rijp is.
Bron: Lekker Leven – december 2006
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close