Soep van prei, aardappel en geroosterde knoflook

Soep van prei, aardappel en geroosterde knoflookIngrediënten voor 6 personen:

  • 45 gram boter
  • 2 grote preien
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 ml water
  • 2 theelepels zout
  • versgemalen peper
  • 1 bol (of 10-12 teentjes) geroosterde knoflook
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes (geen gedroogde) of verse oregano

Geroosterde knoflook:

  1. Maak de bol knoflook schoon en halveer hem horizontaal. Leg de stukken in een braadslede met 250 ml olijfolie. Dek af en zet hem 30 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven. Druk de knoflook uit de schilletjes. Enkele weken houdbaar in de koelkast. Giet de olie af.

Bereiding:

  1. Maak de prei schoon, snijd de witte delen in dunne ringetjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de prei op laag vuur circa 10 minuten onder af en toe roeren tot hij zacht maar niet bruin is. Doe de aardappelen erbij met de bouillon en het water.
  3. Breng alles op smaak met zout en peper en breng het vocht tegen de kook aan. Laat het 40 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Roer de geroosterde knoflook en tijm erdoor. Pureer alles grof met een pureestamper (u kunt de soep eventueel ook in een foodprocessor pureren).

Tips:

  • Serveersuggestie: Serveer de soep heet, eventueel met een dun plakje kaas erop (gruyère of oude kaas). Het is ook erg lekker om er broodstengels, eventueel met maanzaad, bij te serveren.
  • De soep kan 2-3 dagen van tevoren worden gemaakt en in de koelkast of diepvries worden bewaard (voeg in het laatste geval pas na het ontdooien de geroosterde knoflook en tijm toe).
  • Gebruik voor een 100% vegetarische soep een groenten- of kruidenbouillon.
Bron: Koken met succes zonder stress
Bereidingstijd: ca. 1 uur
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close