Snijbonen en worteltjes met seroendeng

Snijbonen en worteltjes met seroendengIngrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram snijbonen
  • 1 bosje worteltjes
  • handje taugé
  • 2 eetlepels nasikruiden
  • zout
  • 100 gram seroendeng
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie of korianderblad

Bereiding:

  1. Haal de snijbonen af en snijd ze schuin in ruiten.
  2. Schrap de Worteltjes en snijd ze schuin in plakjes.
  3. Was de taugé en verwijder losdrijvende groene dopjes.
  4. Week de nasikruiden in 2 eetlepels heet water.
  5. Kook de snijbonen en de worteltjes in water met zout in circa 6 minuten beetgaar. Giet ze af.
  6. Verhit de olie of de boter in een pan en laat de nasikruiden kort bakken.
  7. Schep er de groenten door en laat kort doorwarmen.
  8. Bestrooi met wat zout, de seroendeng en de peterselie of de koriander.

Tips:

  • Lekker bij vlees, kip of vis.
  • Voor een vegetarisch hoofdgerecht kunt u er blokjes gebakken tofu of tempé doorscheppen en er rijst of mihoen bij geven.
Bron: Boodschappen nummer 7 – 1997
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close