Sint- en Pietspeculaasjes

Sint- en PietspeculaasjesIngrediënten voor ca. 20 stuks:

  • 300 gram bloem, gezeefd (+ 1 eetlepel om aanrecht mee te bestuiven)
  • 150 gram koude boter, in blokjes
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 zakje prinsessenglazuur (bakproduct, 125 gram)
  • 1 zakje gebaksglazuur wit (bakproduct, 125 gram)
  • 1 zakje chocoglazuur (bakproduct, 100 gram)
  • Materialen: huishoudfolie, bakpapier, koekvormen (poppetjes)

Bereiding:

  1. Kneed met koele handen of in de keukenmachine (je kunt hiervoor gewoon het mes in de keukenmachine gebruiken) de bloem, de boter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, 2 eetlepels water en een theelepel zout tot een samenhangend deeg.
  2. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol daarop met een deegroller het deeg uit tot een plak van zo’n centimeter dik.
  4. Druk met de koekvormen poppetjes uit het deeg. Snijd nu voor de pieten pietenmutsen uit, voor de sinterklazen mijters en habijten (jurken). Plak ze op de koekmannetjes met wat warm water.
  5. Leg de koekmannetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.
  6. Maak de glazuren zacht volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de speculaaspoppetjes met het gekleurde glazuur en verander ze in echte sint- en pietspeculaasjes.

Tips:

  • Ook handig zijn gekleurde glazuurstiften (bakproduct).
Bron: Allerhande 12-2007
Bereidingstijd: 30 minuten, wachttijd: 70 minuten
Voedingswaarde per persoon: 205 kCal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close