Salade van witte kool met druiven en noten

Salade van witte kool met druiven en notenIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 klein wit kooltje
  • 1 à 2 theelepels zout
  • 1 trosje druiven (ca. 30 stuks)
  • 100 gram gepelde ongezouten walnoten

Ingrediënten voor de dressing:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels zure room
  • 4 eetlepels melk
  • 2 theelepels geraspte mirikswortel (uit een potje)

Bereiding:

  1. Verwijder lelijke buitenste bladen van het kooltje. Snijd het kooltje in vieren en vervolgens in ragdunne sliertjes. Verwijder harde nerven.
  2. Leg de sliertjes in een kom en bestrooi ze met een beetje zout. Laat ze een half uur staan en schud de koolsliertjes af en toe om. Het zout zorgt ervoor dat de ongekookte kool zachter van structuur wordt maar wel knapperig blijft.
  3. Maak de dressing voor de salade: roer de mayonaise, zure room, melk en mierikswortel door elkaar.
  4. Haal de druiven van de tros.
  5. Hak bijna alle noten tot grove kruimels. Bewaar 12 noten voor de garnering.
  6. Roer de slasaus en notenkruimels door de witte kool.
  7. Verdeel de kool over de borden en garneer de salade met druiven en de hele noten.

Tips:

  • Vervang de witte kool door Chinese kool. Deze hoeft niet eerst met zout te worden bestrooid, maar kan
    direct worden gebruikt.
  • Roer op het laatste moment één of meerdere geraspte appels door de gesneden kool.

Wijnadvies:

  • Schenk hierbij een lekkere witte wijn, bijvoorbeeld een Elzasser pinot blanco.
Bron: Boodschappen 2 – 2005
Bereidingstijd: Bereidingstijd: circa 25 minuten (wegzetten van de gesneden kool niet meegerekend).
Voedingswaarde per persoon: 384 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close