Salade met rookvlees en gepocheerd ei
- Categorie: Koud, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
- Ingrediënten: azijn, bleekselderij, bouillon, eieren, gemengde salade, halvanaise, runderrookvlees, sojasaus
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram gemengde slablaadjes
- 2 stengels bleekselderij
- 4 eetlepels halvanaise
- 4 eetlepels kruidenbouillon
- 2 theelepels ketjap manis
- 8 plakken runderrookvlees
- 1 eetlepel witte azijn
- 4 verse eieren
Bereiding:
- Was en droog de slablaadjes. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd de stengels in smalle reepjes.
- Meng sla en bleekselderij door elkaar. Roer in een kom de halvanaise, de bouillon en de ketjap door elkaar.
- Verdeel de gemengde sla over de borden. Besprenkel de sla met het halvanaisemengsel.
- Leg op elk bord sla 2 plakjes rookvlees.
- Giet in een koekenpan ongeveer 1 liter water en de azijn. Breng aan de kook.
- Breek vlak boven het water de eieren en laat de inhoud van elk ei voorzichtig in het water glijden.
- Temper de hittebron en houd het water tegen de kook aan. Bij niet-verse eieren wil het eiwit nog wel eens uitlopen.
- Schep dat dan met een schuimspaan terug over de dooier. Laat de eieren ca. 5 minuten in het hete water liggen.
- Schep de gepocheerde eieren met een schuimspaan op de plakjes rookvlees.
Tips:
- Vervang de gepocheerde eieren door in vieren gesneden hardgekookte eieren.
- Het rookvlees kunt u vervangen door een andere soort magere vleeswaren, bijvoorbeeld plakjes rosbief.
Wijnadvies:
- Probeer eens iets anders; één glaasje (medium) droge sherry!
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 189 kcal
- Datum: 13.02.2009
- Tijd: 16:51 uur
