Salade met rookvlees en gepocheerd ei

Salade met rookvlees en gepocheerd eiIngrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram gemengde slablaadjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eetlepels halvanaise
  • 4 eetlepels kruidenbouillon
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 8 plakken runderrookvlees
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 4 verse eieren

Bereiding:

  1. Was en droog de slablaadjes. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Meng sla en bleekselderij door elkaar. Roer in een kom de halvanaise, de bouillon en de ketjap door elkaar.
  3. Verdeel de gemengde sla over de borden. Besprenkel de sla met het halvanaisemengsel.
  4. Leg op elk bord sla 2 plakjes rookvlees.
  5. Giet in een koekenpan ongeveer 1 liter water en de azijn. Breng aan de kook.
  6. Breek vlak boven het water de eieren en laat de inhoud van elk ei voorzichtig in het water glijden.
  7. Temper de hittebron en houd het water tegen de kook aan. Bij niet-verse eieren wil het eiwit nog wel eens uitlopen.
  8. Schep dat dan met een schuimspaan terug over de dooier. Laat de eieren ca. 5 minuten in het hete water liggen.
  9. Schep de gepocheerde eieren met een schuimspaan op de plakjes rookvlees.

Tips:

  • Vervang de gepocheerde eieren door in vieren gesneden hardgekookte eieren.
  • Het rookvlees kunt u vervangen door een andere soort magere vleeswaren, bijvoorbeeld plakjes rosbief.

Wijnadvies:

  • Probeer eens iets anders; één glaasje (medium) droge sherry!
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 189 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close