Salade met gerookte forel en rode grapefruit

Salade met gerookte forel en rode grapefruitIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 rode grapefruit
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels melk
  • 1 eetlepels kappertjes
  • 1 zakje gemengde slablaadjes (ca. 80 gram)
  • 250 gram gerookte forelfilet

Bereiding:

  1. Verwijder de schil van de grapefruit. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Probeer de grapefruitpartjes zo heel mogelijk te houden. Vang het sap op.
  2. Snijd de citroen in partjes. Roer de mayonaise, melk, het grapefruitsap en de kappertjes door elkaar.
  3. Verdeel de slablaadjes over de borden. Besprenkel ze met de dunne mayonaise.
  4. Verdeel de forelfilets over de borden. Garneer met partjes grapefruit en een partje citroen. 

Tips:

  • Vervang de forelfilets door plakjes gerookte zalm, gestoomde makreelfilet of gerookte palingfilet.

Wijnadvies:

  • Drink eventueel de rosé door of vervang de fles voor een lichte rode wijn, à la Bardolino of Valpolicella (14-16ºC). Liever wat krachtiger? Nebbiolo d’Alba, een stevige Chianti Classico of een Australische Shiraz (16-18ºC).
Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close