Salade met garnalen en sinaasappel

Salade met garnalen en sinaasappelIngrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram grote garnalen
  • 1 rood Spaans pepertje
  • 1 stukje gemberwortel van ca. 2 cm
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kerrie
  • sap van 1 limoen of ½ citroen
  • 3 sinaasappels
  • bosje bieslook
  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gram mager ontbijtspek in reepjes
  • zout

Bereiding:

  1. Laat de garnalen zonodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel.
  2. Roer het pepertje, de gemberwortel, het korianderpoeder, de kerrie en het limoen- of citroensap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken.
  3. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes.
  4. Verhit de wok of een koekenpan op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig.
  5. Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout.
  6. Verdeel de slabladeren over de bordjes en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook.
Bron: Boodschappen 10 – 1999
Bereidingstijd: circa 20 minuten (excl. marinadetijd)
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close