Romige preisoep met zalmtartaar

Romige preisoep met zalmtartaarIngrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram prei
  • 150 gram gerookte zalmfilet
  • ¾ liter visbouillon (van tabletten)
  • 1 glas (droge) witte wijn
  • 4 sneetjes witbrood
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereiding:

  1. Maak de prei schoon. Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant. Snijd de prei in ringen. Hak of snijd de zalmfilet in kleine stukjes.
  2. Breng in een soep pan de bouillon en witte wijn aan de kook. Voeg de prei toe en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Snijd met behulp van een steker of bierglas rondjes uit het geroosterde brood. Of snijd met een scherp mesje het brood in de vorm van een vis.
  4. Pureer de prei in de bouillon met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. Giet de slagroom in de soep die niet meer mag koken.
  5. Besmeer de broodrondjes of -visjes met een laagje zalm. Schep de warme soep in diepe borden. Leg naast elk bord een toast met zalm. Bestrooi de zalm met fijngeknipte bieslook.

Tips:

  • Vervang de gerookte zalm door fijngehakte gerookte forel- of makreelfilet.
  • Roer vlak voor het opdienen een scheutje Franse vermouth door de preisoep.
  • Vegetarisch? Laat de zalm achterwege maar besmeer de toast met roomkaas.

Wijnadvies:

  • Bij soep is doorgaans geen wijn nodig, maar bij zo’n lekkere soep zal een glaasje muscadet of pinot blanc zich zeker laten smaken.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Voedingswaarde per persoon: 359 kcal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (2 stem(men) | gemiddeld: 5,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close