Romige Paddestoelensaus

Romige paddestoelensausIngrediënten voor ca. 2½ dl saus:

  • 50 gram magere spekblokjes
  • ½ eetlepel boter
  • ½ kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram shii-take
  • 75 gram champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ theelepel bouillonpoeder
  • ½ bekertje crème fraîche
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiding:

  1. Doe de spekblokjes met de boter in een schaal en verwarm ze, afgedekt, ca. 3 minuten op vol vermogen (ca. 700 watt).
  2. Pel de ui en het teentje knoflook en hak ze heel fijn. Roer de ui en de knoflook door het spek en verwarm alles, onafgedekt, ca. 1 minuut op vol vermogen.
  3. Maak de paddestoelen schoon en hak ze fijn. Roer ze door de ui en verwarm ze, onafgedekt, ca. 2 minuten op vol vermogen.
  4. Roer de bloem, de bouillonpoeder en 1½ dl water erdoor. Verwarm alles, onafgedekt, ca. 2 minuten op vol vermogen.
  5. Roer alles heel goed door en verwarm de saus, onafgedekt, nog ca. 1½ minuut op vol vermogen.
  6. Klop de crème fraîche erdoor en verwarm de saus, onafgedekt nog ca. 1 minuut op vol vermogen.
  7. Breng op smaak met peper en roer de peterselie erdoor.

Tips:

  • Deze romige saus zit boordevol paddestoelen. Heerlijk bij een biefstuk of varkenshaas, maar ook heel geschikt om bij rijst of pasta te serveren.
  • Voor deze saus kunt u ook alleen champignons (150 gr.) gebruiken. Voeg dan wel ½ dl minder water toe.
  • Om de saus extra lekker te maken kunt u er ook nog een scheutje cognac door roeren.
Bron: Het lekkere magnetronboek (AH)
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (3 stem(men) | gemiddeld: 3,67 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close