Roergebakken savooiekool met appel en bosui
- Categorie: Bijgerechten, Vegetarisch, Warm
- Ingrediënten: appels, azijn, bosuitjes, boter, citroensap, kerrie, olie, prei, savooiekool
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 savooiekool
- 2 groene appels (Granny Smith)
- 1 eetlepel azijn of citroensap
- 1 bosje bosuitjes of 1 kleine prei
- 30 gram boter of 2 eetlepels olie
- 1 theelepel kerrie
- zout en versgemalen peper
Bereiding:
- Verwijder het buitenblad van de kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de kwarten in smalle reepjes.
- Snijd de goed gewassen appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten met de schil in partjes. Zet ze meteen in water met azijn of citroensap om verkleuren te voorkomen.
- Snijd de schoongemaakte bosuitjes of het preitje in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken.
- Laat de appelpartjes uitlekken. Verhit de boter of de olie in de wok of een grote pan.
- Roerbak de kool een paar minuten op hoog vuur. Voeg de appel toe en laat 2 minuten meebakken.
- Bestrooi met kerrie en wat zout en peper. Schep er de bosui of de prei door en laat nog kort doorwarmen.
Bron: Boodschappen nummer 1 – 1998
Bereidingstijd: circa 20 minuten
- Datum: 17.02.2009
- Tijd: 21:16 uur
