Roergebakken savooiekool met appel en bosui

Roergebakken savooiekool met appel en bosuiIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 savooiekool
  • 2 groene appels (Granny Smith)
  • 1 eetlepel azijn of citroensap
  • 1 bosje bosuitjes of 1 kleine prei
  • 30 gram boter of 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kerrie
  • zout en versgemalen peper

Bereiding:

  1. Verwijder het buitenblad van de kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de kwarten in smalle reepjes.
  2. Snijd de goed gewassen appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten met de schil in partjes. Zet ze meteen in water met azijn of citroensap om verkleuren te voorkomen.
  3. Snijd de schoongemaakte bosuitjes of het preitje in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken.
  4. Laat de appelpartjes uitlekken. Verhit de boter of de olie in de wok of een grote pan.
  5. Roerbak de kool een paar minuten op hoog vuur. Voeg de appel toe en laat 2 minuten meebakken.
  6. Bestrooi met kerrie en wat zout en peper. Schep er de bosui of de prei door en laat nog kort doorwarmen.
Bron: Boodschappen nummer 1 – 1998
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close