Roergebakken broccoli met maïskolfjes en paprika

Roergebakken broccoli met maïskolfjes en paprikaIngrediënten voor 4 personen:

  • circa 500 gram broccoli
  • 1 blik maïskolfjes
  • 1 grote rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje verse gemberwortel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel suiker
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels oestersaus
  • desgewenst 1 eetlepel sesamolie

Bereiding:

  1. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in plakjes.
  2. Laat de stelen en de roosjes 4 minuten koken in water met zout, giet af, laat onder de koude kraan schrikken en laat uitlekken.
  3. Laat de maïskolfjes uitlekken en snijd ze schuin in drieën.
  4. Snijd de schoongemaakte paprika in ruiten. Snipper de knoflook en de geschilde gemberwortel.
  5. Verhit de olie in de wok of de koekenpan. Roerbak de knoflook en de gemberwortel kort.
  6. Voeg de broccoli, de maïskolfjes en de paprika toe en roerbak circa 3 minuten.
  7. Bestrooi met suiker en wat peper en zout. Bedruppel met het citroensap, de sojasaus en de oestersaus en laat omscheppend nog kort doorwarmen.
  8. Bedruppel met de sesamolie als u dat lekker vindt. Lekker met rijst en bijvoorbeeld kip.

Tips:

  • U kunt de verse gemberwortel ook vervangen door ½ theelepel gemberpoeder.
Bron: Boodschappen nummer 4 – 1998
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close