Rodekoolstamppot

RodekoolstamppotIngrediënten voor 4 personen:

  • 1½ kilo aardappelen
  • 500 gram rodekool
  • sap van één citroen
  • 1 flinke rookworst
  • 50 gram boter
  • 1 dl melk
  • ½ liter blik ananasstukjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • peper & zout

Bereiding:

  1. Schil en was de aardappelen. Maak de rodekool schoon, snijd deze in smalle reepjes of schaaf de kool.
  2. Kook de aardappelen samen met de rodekool en het citroensap in 20 minuten gaar.
  3. Leg de rookworst de laatste 5 minuten bij de aardappelen en de kool of wel de worst 10-20 minuten, afhankelijk van de soort worst, in een pannetje.
  4. Giet de aardappelen en de rodekool af en stamp ze met boter en de melk fijn.
  5. Roer de ananasstukjes en de kaneelpoeder erdoor.
  6. Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met peper, zout en evt. een beetje ananassap.
  7. Serveer de rookworst bij de stamppot.

Tips:

  • Neem in plaats van ananas stukjes appel en rozijnen.
  • De rodekool kan worden vervangen door zuurkool of witte kool.

Wijnadvies:

  • Kies hier geen dure wijn maar een lekkere Côtes du Rhône of Spaanse rode wijn.
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Voedingswaarde per persoon: 643 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close