Rodekoolstamppot
- Categorie: Hoofdgerechten, Stamppotten, Vlees, Warm
- Ingrediënten: aardappels, ananas, boter, citroensap, kaneel, melk, rode kool, rookworst
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1½ kilo aardappelen
- 500 gram rodekool
- sap van één citroen
- 1 flinke rookworst
- 50 gram boter
- 1 dl melk
- ½ liter blik ananasstukjes
- 1 theelepel kaneelpoeder
- peper & zout
Bereiding:
- Schil en was de aardappelen. Maak de rodekool schoon, snijd deze in smalle reepjes of schaaf de kool.
- Kook de aardappelen samen met de rodekool en het citroensap in 20 minuten gaar.
- Leg de rookworst de laatste 5 minuten bij de aardappelen en de kool of wel de worst 10-20 minuten, afhankelijk van de soort worst, in een pannetje.
- Giet de aardappelen en de rodekool af en stamp ze met boter en de melk fijn.
- Roer de ananasstukjes en de kaneelpoeder erdoor.
- Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met peper, zout en evt. een beetje ananassap.
- Serveer de rookworst bij de stamppot.
Tips:
- Neem in plaats van ananas stukjes appel en rozijnen.
- De rodekool kan worden vervangen door zuurkool of witte kool.
Wijnadvies:
- Kies hier geen dure wijn maar een lekkere Côtes du Rhône of Spaanse rode wijn.
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Voedingswaarde per persoon: 643 kcal
- Datum: 11.02.2009
- Tijd: 21:24 uur
