Rode risotto

Rode risottoIngrediënten voor 6-8 personen:

  • 2 rode uien
  • 75 gram boter
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 500 gram risottorijst
  • ca. 1½ liter rode wijn
  • 3 kruidenbouillontabletten
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding:

  1. Snipper de uien. Verhit de boter in een grote wijde pan en laat de ui glazig fruiten.
  2. Laat de tomatenpuree en het paprikapoeder kort meebakken.
  3. Voeg de rijst toe en laat bakken tot alle korreltjes met een vetlaagje zijn bedekt.
  4. Breng intussen in een andere pan de wijn met de bouillontabletten aan de kook.
  5. Gebruik meer of minder vocht, volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul zonodig aan met water.
  6. Schep telkens een flinke soeplepel van het vocht bij de rijst en laat volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden.
  7. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
Bron: Boodschappen nummer 10 – 1999
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close