Rode bietjes met mandarijn

Rode bietjes met mandarijnIngrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram gekookte rode bieten
  • 1 blikje mandarijntjes (nettogewicht ca. 280 gram)
  • ½ theelepel maïzena
  • mespunt gemalen piment
  • ½ eetlepel fijngeknipte bieslook
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Pel de bietjes en schaaf ze boven een schaal in plakjes. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het vocht op.
  2. Schenk 2 eetlepels mandarijnenvocht bij de bietjes.
  3. Verwarm de bietjes, afgedekt, ca. 3 minuten op vol vermogen (ca. 700 watt) in de magnetron.
  4. Roer de maïzena met 1 eetlepel mandarijnenvocht en de gemalen piment tot een glad papje.
  5. Houd de schaal schuin en roer het maïzenapapje door het groentenat.
  6. Schep de mandarijntjes erdoor en verwarm de groente, afgedekt, nog ca. 2 minuten op vol vermogen.
  7. Schep de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Tips:

  • Dit fruitige groentegerecht past prima bij gebakken kabeljauw, maar ook bij gehakt of een knapperig gebakken speklapje.
Bron: Het lekkere magnetronboek (AH)
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close