Prei-kipsalade
Ingrediënten voor 8 personen voor op toast of stokbrood:
- 250 gram prei
- 200 gram kipfilet
- 125 ml dikke yoghurt
- 4 eetlepels mayonaise
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ liter kippenbouillon (van tabletten)
- zout
Bereiding:
- Maak de prei schoon. Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant. Snijd de prei eerst in zeer dunne ringen.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Roer de yoghurt, mayonaise en cayennepeper door elkaar.
- Breng de bouillon aan de kook. Voeg kip reepjes en prei toe en kook alles in ongeveer 5 minuten gaar.
- Laat kip en prei uitlekken en afkoelen. Bewaar de bouillon om zó op te drinken of om er soep van te maken.
- Hak prei en kip in kleine stukjes en roer deze door het mayonaise mengsel. Breng eventueel op smaak met wat extra cayennepeper en een snufje zout.
Tips:
- Serveersuggestie: Besmeer toast, crackers of stokbrood met deze salade.
- Variatietip: Vervang de cayennepeper door kerriepoeder.
- Variatietip: In plaats van kipfilet kunt u ook reepjes gekookte ham gebruiken, deze hoeven niet meegekookt te worden.
Wijnadvies:
- Sauvignon de Touraine past hier goed bij.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 20 minuten (afkoeltijd niet meegerekend)
Voedingswaarde per persoon: 116 kcal
- Datum: 10.02.2009
- Tijd: 07:16 uur

lekker gerecht jamie jamie