Pompoensoep

PompoensoepIngrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram pompoenvlees
  • 1 ui
  • boter
  • 1½ liter kruidenbouillon
  • 1 dl yoghurt
  • peper & zout

Bereiding:

  1. Snijd het pompoenvlees in stukjes en fruit het samen met de gesnipperde ui 5 minuten in boter.
  2. Giet de bouillon erbij breng het tegen de kook aan en laat dan 25 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Zeef de soep en pureer het vruchtvlees. Doe dit terug bij de bouillon en voeg er de yoghurt aan toe.
  4. Laat het geheel NIET meer koken, maar houd het warm en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Schep de soep in vier kommen en dien gelijk op.

Tips:

  • Indien gewenst de soep garneren met een paar blaadjes munt.
Bron: * A la carte * Heerlijke vingerhapjes
Bereidingstijd: 45 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 5,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close