Pindapepernoten

PindapepernotenIngrediënten voor ca. 100 stuks:

  • 100 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • circa 150 gram pinda’s zonder zout (bij voorkeur ongeroosterd)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de in blokjes gesneden boter in een kom. Voeg de bloem en de basterdsuiker toe en kneed tot een kruimelig mengsel.
  2. Voeg circa 2 eetlepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Laat het in plastic folie verpakte deeg circa 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Draai balletjes ter grootte van een knikker van het deeg, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat.
  4. Druk in ieder balletje een pinda. Bak de pindapepernoten in circa 8 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Bron: onbekend
Bereidingstijd: circa 30 minuten, de rusttijd niet meegerekend
Voedingswaarde per persoon: onbekend
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close