Pikante eiermie met gehakt

Pikante eiermie met gehaktIngrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram Chinese eiermie of andere fijne miesoort
  • 4 lente-/bosuitjes
  • 1 prei
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels zoete (sweet) chilisaus
  • 2 theelepels sambal (oelek, badjak of manis)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels (wok)olie
  • 500 gram rundergehakt
  • 100 ml bouillon (tablet of pot)

Bereiding:

  1. Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken.
  2. Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen. Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan.
  3. Meng de ketjap, 2 eetlepels chilisaus, sambal en maïzena door het gehakt.
  4. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin. Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten.
  5. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij. Schep de ei er mie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met de pinda’s.

Wijnadvies:

  • Uitstekend te combineren met een Zuid-Afrikaanse of Californische ruby cabernet.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 802 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close