Pikante boerenkool met salami en paprika

Pikante boerenkoolschotel met salami en paprikaIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gram salami (dikke plakken of één stuk)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram panklare boerenkool
  • 450 gram voorgekookte krielaardappeltjes
  • 1 dl vleesbouillon (tablet of pot)

Bereiding:

  1. Pel de uien en verdeel ze in ringen. Hak de geperste teentjes knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaad lijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de salami in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de uiringen en de paprikablokjes 3 minuten in de hete olie, schep ze eruit en zet ze apart.
  3. Roerbak de boerenkool met de krielaardappels 3 minuten in het bakvet. Schep de salami erdoor en
    bak nog 2 minuten. Giet de bouillon erbij en stoof zachtjes 8 minuten tot het geheel gaar is.
  4. Schep de ui en paprika erdoor en warm nog even goed door.

Wijnadvies:

  • Drink bij dit pittige en stevige gerecht een kruidige rode Spaanse wijn, bijvoorbeeld uit Valencia of Carinena.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 448 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close