Paprikasoep met grote garnalen

Paprikasoep met grote garnalenIngrediënten voor 6 personen:

  • 3 rode paprika’s
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote wortel
  • 3 bosuitjes
  • 3 eetlepels olie
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1½ liter kippenbouillon (pot of tabletten)
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • scheutje worcestersaus
  • 150 gram grote garnalen

Bereiding:

  1. Snijd de paprika’s in kwarten, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in blokjes.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes.
  3. Verhit de olie in de pan en laat de paprika, de ui en de wortel op middelhoog vuur circa 10 minuten fruiten. Laat de knoflook, het paprikapoeder en de tomatenpuree kort meefruiten.
  4. Voeg de bouillon toe en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Wrijf de soep door een fijne zeef.
  5. Breng de soep aan de kook. Klop er de crème fraîche door. Breng op smaak met de worcestersaus en zonodig wat zout en peper.
  6. Verdeel de garnalen over de borden of de koppen. Schep er de soep op en bestrooi met bosui.
Bron: Boodschappen 7 – 1999
Bereidingstijd: circa 40 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close