Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot

Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalotIngrediënten voor 8 personen:

  • 3 sjalotjes
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepel crema di balsamico (Ca’ del cristo, flesje 250 ml)
  • 75 gram cranberrypaté
  • 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)

Bereiding:

  1. Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
  4. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
  5. Leg acht eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
Bron: Allerhande 13 – 2006
Bereidingstijd: 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 125 kilocalorieën
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close