Paddestoelensoep

PaddestoelensoepIngrediënten voor 8 personen:

  • 30 gram gedroogde paddestoelen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kilo verse paddestoelen (bijvoorbeeld: 200 gram champignons, 200 gram portebella’s, 150 gram oesterzwammen, 150 gram shii-take, 150 gram cantharellen en 150 gram kastanjechampignons)
  • 100 gram boter
  • 2 liter rundvleesbouillon
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie en dille (mag gedroogd)
  • scheutje cognac
  • 1 citroen
  • zout en (versgemalen) peper

Bereiding:

  1. Leg de gedroogde paddestoelen een half uur in water. Schep ze uit het water. Zeef en bewaar het vocht. Snipper de gepelde uien en hak de knoflook fijn. Pers de citroen uit en bewaar het sap.
  2. Maak de verse paddestoelen schoon met behulp van een borstel of stukje keukenpapier. Snijd ze in plakjes en besprenkel deze met het citroensap. Verwijder de stelen van de shii-take. 
  3. Verwarm de bouillon. Bak de geweekte paddestoelen met de gesnipperde uien en de knoflook in een beetje boter. Schep het mengsel uit de pan in een kom.
  4. Bak de gesneden paddestoelen op een vrij hoog vuur in boter in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Zet deze verse paddestoelen even opzij.
  5. Pureer met behulp van een staafmixer het paddestoel-uimengsel met het gezeefde weekwater. Roer deze puree door de bouillon en voeg ook de gebakken paddestoelen toe.
  6. Roer op het laatste moment de fijngehakte kruiden en een scheutje cognac door de soep.
Bron: Onbekend
Bereidingstijd: circa 1 uur
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close